Recept na tuhle polévku je od Maxim Turbulenc, ale kde jsem k němu přišla, už z paměti nevydoluju :).
Postup
Kuřecí čtvrtky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l vody, přidáme celou cibuli, 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 5 kuliček pepře a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, obereme, polévku přecedíme a vrátíme do ní obrané maso. Polévku zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme prolisovaný česnek podle chuti, pepř a rozšlehané žloutky, necháme už jen prohřát. Podáváme s osmaženým chlebem obaleným ve vajíčku. Polévku dochutíme pár kapkami octa, měla by být mírně nakyslá.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek