2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Česnekačka s kuřecím masem

Název Množství a jednotka
kuřecí čtvrtky 2 ks
cibule 1 ks
česnek 1 palička
pepř celý 5 kuliček
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Recept na tuhle polévku je od Maxim Turbulenc, ale kde jsem k němu přišla, už z paměti nevydoluju :).



Postup
Kuřecí čtvrtky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l vody, přidáme celou cibuli, 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 5 kuliček pepře a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, obereme, polévku přecedíme a vrátíme do ní obrané maso. Polévku zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme prolisovaný česnek podle chuti, pepř a rozšlehané žloutky, necháme už jen prohřát. Podáváme s osmaženým chlebem obaleným ve vajíčku. Polévku dochutíme pár kapkami octa, měla by být mírně nakyslá.


 


RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Kaštanové řezy

Postup: Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...